Achter de schermen met Mirjam

Mirjam de Vos is tester bij Eduarte. “Ik ben blij dat ik dit kan doen bij een product dat bijdraagt aan het onderwijs.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?  
“Ons team heeft een online bord waarop al onze taken staan. Iedere ochtend kijk ik daar wat er voor mij als tester te doen is. Tijdens de dagelijkse stand-up bespreken we dit kort met het team. Regelmatig heb ik later op de dag nog contact met collega’s, omdat we elkaar helpen bij het testen, het oplossen van problemen en het verbeteren van de software. Op een vast moment in de maand bespreken we hoe we ons eigen proces kunnen verbeteren. Ik vind het leuk om daarmee bezig te zijn.”

Wat vind je zo leuk aan je werk? 
“Het is een mooie uitdaging om software zo goed mogelijk op te leveren voor onze gebruikers. Ik ben blij dat ik dit kan doen bij een product dat bijdraagt aan het onderwijs. Hoe meer we kunnen doen om studenten en medewerkers te ondersteunen, hoe beter.”


Mirjam achter de kantoorpiano. “Leuk dat ik mijn kantoorpiano
bij Topicus neer mocht zetten. Er wordt regelmatig op gespeeld en
af en toe komen we bij elkaar met collega’s voor de Eduarte-band.”

Zit je regelmatig bij klanten en zo ja, wat doe je daar?  
“Ongeveer eens per maand bezoek ik een klant. Dit is niet verplicht voor mijn functie, maar ik vind het belangrijk om te begrijpen hoe ze onze software gebruiken. Dit helpt mij bij het testen van verbeteringen. En vaak kan ik iets betekenen voor de consultant met wie ik meega.”

Wat doe je in je vrije tijd om los te komen van je werk? 
“In mijn vrije tijd speel ik piano onder andere bij het landelijke gospelkoor van het Leger des Heils. Grappig genoeg heet dit het J-Unit Choir, terwijl JUnit ook een test automation framework is dat we bij Eduarte gebruiken.”