OKE-koppeling: veilig en eenvoudig toets- en examengegevens uitwisselen

In het kader van het landelijke OKE-project zijn er afspraken gemaakt over een standaard om eenvoudig en veilig toets- en examengegevens uit te wisselen. Eduarte en Paragin hebben als eerste leveranciers een koppeling op basis van deze standaard gebouwd. Andere toets- en examenleveranciers zoals Facet en TOA hebben aangegeven ook aan te sluiten.

De realisatie van deze standaard en de bijbehorende koppeling betekenen een doorbraak in het onderwijs-ICT landschap. Voor het eerst hebben de grootste marktpartijen in samenwerking met MBO Digitaal en SURF een landelijke standaard ontwikkeld die de scholen en de leveranciers veel tijd gaan besparen. Daarnaast zorgt de geautomatiseerde uitwisseling voor een veel kleinere foutkans.

Na afronding van de pilotfase in juni, gaan we nu live met deze koppeling. De koppeling werkt in combinatie met de module toets & examenlogistiek. Vanuit deze module kun je gegevens over de zittingen naar Paragin (en binnenkort andere examenleveranciers) sturen. De examens van Paragin zijn daarbij beschikbaar in Eduarte. Na afname van het examen worden gegevens, zoals het proces-verbaal en natuurlijk ook de cijfers, teruggestuurd naar Eduarte waar zij bij de juiste student op de juiste plaats in Eduarte worden gezet. Hiermee wordt de uitvoering van het examenproces versneld en de kwaliteit verhoogd. Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met je relatiebeheerder.

Neem contact op