Strategische samenwerking FirstKlas en Topicus

FirstKlas en Topicus slaan de handen ineen. In een exclusieve, strategische samenwerking maken beide partijen de integratie van de applicaties nog beter mogelijk, zodat het mbo haar ambitie op meer flexibel onderwijs ondersteund krijgt. Gerben Hilberink, managing director Eduarte: “Met deze samenwerking biedt Topicus een volledig aanbod aan KRS, VOLG en OBS.”

FirstKlas biedt sinds 2019 de volgende software as a service-applicaties gericht op het mbo:

  • OERknal ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s (toets- en examenstructuren) ten behoeve van het Onderwijs en Examen Regeling (OER).
  • FormuLeer ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten, zoals studiegids, examenplan, onderwijsgids en keuzedelengids.

Beide applicaties zijn gekoppeld met het studentinformatiesysteem Eduarte van Topicus, waarmee meer dan 300.000 studenten worden ondersteund. Deze koppelingen worden de komende periode geoptimaliseerd. Theo Bieger, directeur FirstKlas: “Met het ontwikkelen van OERknal 2.0 bieden we een Onderwijscatalogus, bestaande uit de modules Onderwijsaanbod, Onderwijsontwerp en Resultaatstructuren, die naadloos aansluit op Eduarte.”

Gerben sluit af: “Wij gaan ervan uit dat we met deze samenwerking het mbo-onderwijs nog beter ondersteunen en nog meer impact kunnen maken voor het beroepsonderwijs. We houden je graag op de hoogte van verdere ontwikkelingen.”