Snel starten of optimaliseren met Eduarte2Go

Van onze consultant Melvin van Kalsbeek

De afgelopen jaren mochten we veel aanbestedingen, fusies en nieuwe klanten begeleiden bij het implementeren van Eduarte. Door de hoeveelheid en omvang van deze projecten ontstond er een behoefte om Eduarte efficiënter en effectiever te kunnen implementeren. Zeker nu de scope van Eduarte door ontwikkelingen als LLO breder wordt dan het ‘klassieke’ mbo-onderwijs. Een belangrijk onderdeel daarvan is Eduarte toegankelijker maken voor niet-bekostigde instellingen. Verschillende initiatieven op zowel technisch als functioneel vlak kunnen we nu samenvatten tot een complete oplossing voor nieuwe en bestaande klanten: Eduarte2Go.

Download de 5 stappen van Eduarte2Go


MORA-processen en best practices

Eduarte2Go bestaat uit een standaardinrichting, goede documentatie en een optionele conversie om als nieuwe klant aan de slag te gaan met Eduarte. Onze standaardinrichting is tot stand gekomen door goed te kijken naar de MORA-processen, maar ook de best practices mee te nemen die we de afgelopen jaren hebben toegepast. Dat samen levert een complete inrichting op die zich in de praktijk heeft bewezen en alle onderdelen bevat om je kernregistratie in Eduarte goed uit te kunnen voeren. Niet alleen interessant dus voor nieuwe klanten, maar ook voor bestaande klanten om hun huidige inrichting te controleren en uit te breiden of te optimaliseren.

Positief ontvangen 
Op basis van Eduarte2Go hebben we al de eerste klanten mogen begeleiden in het inrichten en in gebruik nemen van Eduarte, en dat wordt positief ontvangen! Niet alleen door de klanten zelf, maar ook als consultant is het een geweldig instrument om zo’n traject te begeleiden. Omdat de basis op orde is, kunnen we de focus leggen op het bijstellen van de inrichting en de processen die belangrijk zijn voor jouw organisatie.


Melvin van Kalsbeek
Consultant Eduarte