Topicus neemt studentinformatiesysteem 'Eduarte' over van Iddink Group

IT-bedrijf Topicus, aanbieder van informatiesystemen voor het onderwijs en Iddink Group maken vandaag bekend overeenkomst te hebben bereikt over de overname door Topicus van alle activiteiten van Eduarte, een studentinformatiesysteem voor het mbo. Topicus en Iddink Group zijn dochter van respectievelijk Topicus.com Inc. en Sanoma. De financiële details van de overname worden niet bekend gemaakt.

Uitgangspunt is dat de overname van de activiteiten van Eduarte geen gevolgen zal hebben voor de continuïteit van de dienstverlening aan de klanten van Eduarte. Naar verwachting zal de overname op 1 oktober aanstaande afgerond zijn, waarbij de betrokken Eduarte-medewerkers overgaan naar de Topicus organisatie. De naam Eduarte blijft bestaan als eigen naam van het studentinformatiesysteem.

Dirk Jan Timmer, directeur Topicus’ divisie Onderwijs: “Deze overname is voor ons een welkome aanvulling op ons productportfolio. Wij zijn reeds aanbieder van Parnassys en Somtoday, beide leerlingadministratiesystemen voor respectievelijk het primair en het voortgezet onderwijs. Met Eduarte komt daar nu een marktleidend studentinformatiesysteem voor het mbo erbij. Dat is een verbreding van ons marktaandeel die op logische wijze aansluit bij onze kernexpertises. We verwachten dan ook een boost te kunnen geven aan de doorontwikkeling van de dienstverlening van Eduarte.

Rob Veneboer, Managing Director Iddink Digital a.i.: “Het onderwijs in Nederland is in beweging. Om het onderwijs blijvend goed te kunnen bedienen, moeten we verder innoveren. Om dit mogelijk te maken is een heroriëntatie op onze kernactiviteiten noodzakelijk. De conclusie van deze heroriëntatie is dat onze dienstverlening middels Eduarte aan het middelbaar beroepsonderwijs beter voortgezet kan worden door Topicus. We hebben dan ook het vertrouwen dat de toekomst van Eduarte-medewerkers en klanten bij Topicus in goede handen is.”