Eduarte2Go voor optimalisatie bestaande klanten

Van onze consultant Melvin van Kalsbeek

Onlangs informeerden we je over de toepassing van Eduarte2Go bij nieuwe klanten, vooral voor kleine en niet-bekostigde instellingen. Goed om te weten is dat Eduarte2Go niet alleen interessant is voor nieuwe klanten, maar ook voor optimalisatietrajecten bij bestaande klanten. En daarover vertellen we graag meer.

De MORA als leidraad
Eduarte2Go bestaat uit verschillende onderdelen, zoals conversietemplates voor migratie naar Eduarte, handovers met documentatie voor beheerders en gebruikershandleidingen. Centraal staat de standaardinrichting, gebaseerd op de MORA, dé referentiearchitectuur voor de mbo-sector. Met onze ervaring en best practices ontwikkelden we een standaardinrichting die alle processen binnen je instelling kan ondersteunen en uitvoeren.

Een standaardinrichting heeft duidelijke voordelen. Als leverancier zijn we in staat een instelling gemakkelijker te ondersteunen zonder eerst kennis op te hoeven doen over bestaande (maatwerk)processen. Dit bespaart tijd. En we kunnen de doorontwikkelingen aan onze applicatie en de standaardinrichting makkelijker overdragen en implementeren bij (alle) klanten.

Vraag en aanbod naar standaarden nemen toe, zoals de onlangs ontwikkelde Onderwijs Koppeling voor Examinering (OKE) als uitbreiding op de OOAPI. Ook ontstaan initiatieven om een soortgelijke koppeling tot stand te brengen voor Learning Management Systems (LMS) en Elektronische Leeromgevingen (ELO). Een standaardinrichting vergemakkelijkt de integratie met dit soort systemen via standaardkoppelingen.

Download de 5 stappen van Eduarte2Go

 

Herimplementatietraject in de praktijk
Onlangs startten we met een herimplementatietraject met Eduarte2Go bij een klant. In de komende tijd gaan we onze praktijkervaringen delen om zo onze klanten inzicht te geven in het verloop van zo’n traject. We streven ernaar om dit traject eind 2024 af te ronden.

We beginnen met werkgroepen, gebaseerd op de MORA-processen, onder leiding van onze consultants met key-users binnen de onderwijsinstelling om Eduarte2Go te presenteren. Samen zijn we in staat de verschillen tussen de huidige processen en onze standaard in kaart te brengen. Daardoor kunnen we gericht de huidige processen aanpassen en waar nodig maatwerk toepassen.

Tegelijkertijd starten we met een stukje schoning; historische gegevens opschonen om aan de privacywetgeving te voldoen en het systeem overzichtelijker en efficiënter te maken. Tijdens dit proces kunnen we de inrichting gelijktrekken met onze standaardinrichting door bijvoorbeeld stam- en beheertabellen aan te passen aan onze standaard. Dit kan zelfs met terugwerkende kracht.

Wil je vrijblijvend meer weten? Vul dan onderstaand formulier in.


Melvin van Kalsbeek
Consultant Eduarte

Vrijblijvend meer info over Eduarte2Go

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.